Пристрій DOLMER, призначене для загортання кулінарних виробів. DOLMER розроблявся для полегшення праці, скорочення часу та поліпшення якості кінцевого продукту. DOLMER можна використовувати в домашніх умовах, у кафе та ресторанах, у невеликих виробничих цехах. DOLMER не вимагає особливих навичок експлуатації та знань, безпечний у використанні. Буквально через кілька спроб, дотримуючись правил, описаних нижче, Ви вже будете з спритністю завертати долу, голубці високої якості.
Перед встановленням DOLMER-а на робочу поверхню, зволожте стрічку та присоски. Протріть вологою ганчіркою робочу поверхню, на яку буде встановлений DOLMER, притисніть присоски DOLMER-а до робочого столу. Після встановлення DOLMER-а, відведіть каретку у вихідне положення.
1. Покладіть підготовлений виноградний лист глянсовий боком до стрічки поверх пристрою так, щоб початок аркуша ґрунтуються на верхній крайці каретки стьобаком до верху (рис 1), а інша більша частина, на самому пристрої.
рис. 1
Покладіть чайною ложкою необхідну кількість фаршу (мал. 2) на крайку аркуша, акуратно вдавлюючи все разом у віконечко під стрічкою. Початкова частина аркуша разом із фаршем і стрічкою має повністю вкластися в віконце, а більша частина — залишитися на робочій поверхні DOLMER — а (рис. 2). Помилково, коли фарш або іншу начинку вкладають у середину аркуша, фарш має лежати на краю аркуша в спеціальному заглибленні, це дуже важливо для нормальної роботи DOLMER -а (як показано на малюнку, це дуже важливо 2.) Отже, у Вас вийде щільно загорнутий,правильній, циліндричній формі продукт.
рис. 2
2. У задній торцевій частині пристрою є регулювальна планка з закріпленою на ній стрічкою (рис.3), переставляючи яку за пазами "L", великий діаметр; «M» — середній діаметр; и « S» маленький діаметр, — Ви маєте можливість отримувати пройдуть різного діаметра.
рис. 2
2. У задній торцевій частині пристрою є регулювальна планка з закріпленою на ній стрічкою (рис.3), переставляючи яку за пазами "L", великий діаметр; «M» — середній діаметр; и « S» маленький діаметр, — Ви маєте можливість отримувати пройдуть різного діаметра.
рис. 3
3. Однією рукою притримуючи пристрій за основу, а іншою рукою тримаючи ручку каретки, плавно просувайте каретку вперед до упору (мал. 3,4). У процесі просування каретки автоматично формується продукт ідеальної циліндричної форми, який переміщається самостійно в приймальний лоток, звідки викладається в каструлю.
рис. 4
Для отримання продукту великого діаметра, необхідно підібрати найбільші листи, кількість фаршу, чайна ложка з верхом, а регулювальну планку на позначку «L». Для середнього діаметра чайна ложка фарша без верху, листи середні, планку на позначку «M». Для маленького розміру, планку на позначку «S», трохи більш ніж половина чайної ложки фаршу та найменші листи. Якщо Ви поклали більше фаршу, що потрібно, то просування каретки буде ускладнене, з-під стрічки виштовхуватиметься зайвий фарш. Водночас великих зусиль докладати непотрібно — цим Ви можете пошкодити пристрій, просто відведіть назад каретку та приберіть зайву кількість. А в тому разі, якщо Ви не доклали фарш, кінцевий продукт буде сформований слабо та не самостійно поміщатиметься в приймальний лоток. В цього випадку притримайте однією рукою каретку, а іншою натисніть на стрічку й продукт сам випаде на приймальний лоток. На наступному процесі Вам необхідно відкоригувати кількість фаршу, начинки для цього розміру. У процесі експлуатації Ви дуже швидко пристосуєтеся до DOLMER – у.
Після експлуатації DOLMER необхідно промити. Для цього необхідно видалити стрічку з пристрою в такий спосіб.Перевірте DOLMER, у місцях кріплення планки, у передній і в задній частині, зі стрічкою видно два виступи. Просто на них натисніть і планки разом зі стрічкою вийдуть із кріплення.Не треба тягнути за стрічку, це неправильно. Після, одну з планок під кутом витягніть з під ролика та все,стрічку можете мити окремо. А на практиці, Ви можете промити сам пристрій разом зі стрічкою, використовуючи невелику кількість мийного засобу або помістити його в посудомийну машину. DOLMER не вимагає особливих умов зберігання й обслуговування. Після як промили та висушили, покладіть у фірмове паковання і відкладіть до наступного його використання.